Descrieri evenimente

  1. Grande Cantagiro Barattoli – Trupa Marionetelor
Zile Ora Scena
Vineri, 8 spetembrie 18:00 Scena mare
  19:00 Itinerant
  20:00 Podium
 
Sâmbătă, 9 septembrie 11:40 Piață
  17:40 Itinerant
  19:30 Podium

 

Regia: Stefano Michelotti
Descriere:
O minunată formație stradală, plină de energie și culoare.
Această formație stradală originală propune un spectacol cu păpuși și muzică, cu un mare impact scenic. O combinație unică de teatru stradal și muzică. O noutate absolută în peisajul formațiilor stradale.

Durata spectacolului: 30 min.
Vârsta recomandată: toate vârstele
Limba în care se joacă spectacolul: EN

 

2. Asociația MiniREACTOR – Copilul care nu știa de ce merge la școală

Zile Ora Scena
Vineri, 8 spetembrie 18:00 Muzeul de artă

 

Scenariul și regia: Selma Dragoș
Scenografia: Tomos Tunde
Distribuția:
Andreea Ajtai, Adonis Tanța, Paul Tonca, Paula Seichei
Descriere:
Pentru Andrei, care începe școala alături de Matei și Sofia, în clasa unei învățătoare bune și blânde, școala e un mister. De ce trebuie să vină la școală? Doamna învățătoare cântă și se joacă cu elevii, dar nu pare să aibă răspunsuri prea multe. Părinții nemulțumiți fac o reclamație iar Sinisterul îi trimite învățătoarei o pereche de ochelari magici, care o fac să nu mai vadă nimic bun în copii. Viața la școală și acasă devine din ce în ce mai grea pentru cei trei copii. Ce e de făcut?

Durata spectacolului: 50 min.
Vârsta recomandată: 7+
Limba în care se joacă spectacolul: RO

 

3. Teatrul de Marionete Bence Sarkadi  – Marionetele din Budapesta

Zile Ora Scena
Vineri, 8 spetembrie 18:30 Scena mică
  20:30 Muzeul de artă

 

Scenariul, regia și scenografia: Bence Sarkadi
Distribuția: Bence Sarkadi
Descriere: MARIONETELE DIN BUDAPESTA este un spectacol multipremiat, ce se bazează pe o multitudine de marionete încadrate într-un ciclu de povești scurte acompaniate de muzică. Spectacolul se află într-o perpetuă schimbare din anul 2007, iar în fiecare an i se adaugă noi elemente, într-o paradă mereu schimbătoare de păpuși unice, personaje, aptitudini impresionante, râsete, dramatism și farmec. MARIONETELE DIN BUDAPESTA, cu o varietate impresionantă de păpuși unice și pline de inventivitate, este construit astfel încât să capteze interesul publicului de orice vârstă.

Recunoscut pe plan internațional, maestrul păpușar, Bence Sarkadi a început să lucreze cu marionete în 1999 și a început să își itinereze spectacolul ca un „one man puppet show” în anul 2007. A avut ocazia să performeze pe străzile și scenele de pe 6 continente și a obținut premii prestigioase peste tot în lume. Este primul și singurul păpușar din Ungaria care a fost invitat cu două spectacole în secțunea „IN” a celui mai renumit festival internațional axat pe arta păpușeriei, “Festival Mondial des Théâtres de Marionnettes” din Charleville-Mézières. Este totodată primul artist internațional care a fost invitat ca și “super guest” la Charleville în anul următor.

Durata spectacolului: 30 min.
Vârsta recomandată: toate vârstele
Limba în care se joacă spectacolul: nonverbal

 

4. Teatrul de copii și tineret „Luceafărul” Iași – Frumoasa și Bestia

Zile Ora Scena
Vineri, 8 spetembrie 19:00 Scena Mare

 

Dramatizare: Călin Ciobotari
Regia: Ion Ciubotaru
Scenografia: Viorica Perju
Distribuție: Ioana Iordache (Frumoasa); Dragoș Maftei (Bestia); Viorel Vârlan (Tatăl); Aurelian Diaconu (Grimm Cel Mare); Raluca Pintilie (Grimm Cel Mic); Elena Zmuncilă (Zîna); Gabi Andrei, Beatrice Volbea, Iulia Deloiu Trif, Claudiu Gălățeanu (alte roluri)
Descriere: Pariul echipei artistice este să pună-n discuție, prin creația teatrală, o temă foarte actuală, a ceea ce înseamnă frumusețea, cu cele două forme fundamentale ale ei – frumusețea interioară și frumusețea exterioară. „Desigur, în prim-plan rămâne povestea, aceea a Fraților Grimm, dar pe fundal, dorim ca tema de meditație pentru publicul de toate vârstele să fie acest echilibru atât de important în lume între frumusețea fizică, cea decorativă, dar trecătoare, și frumusețea ideilor, a atitudinilor, a felului în care ne purtăm cu ceilalți. Sunt subiecte eterne, valabile în zilele noastre când adesea aspectul exterior devine, pentru mulți, mai important decât alte calități omenești, ca blândețea, generozitatea, empatia, care rezistă în timp”, precizează regizorul Ion Ciubotaru.

Durata spectacolului: 50 min.
Vârsta recomandată: 5+
Limba în care se joacă spectacolul: RO

 

5. Teatrul Arlechino Brașov – Neghiniță

Zile Ora Scena
Sâmbătă, 9 spetembrie 10:00 Scena Mare

 

Regia: Geo Balint
Scenografia: Tomos Tunde
Muzica Originală: Manta Ciprian
Distribuție:
MIHALY ERIKA – NEGHINIȚĂ
ZORILĂ DAN – MOȘUL
BADEA ANCA – BABA
DOBRESCU ALEX – ÎMPĂRATUL
RUJAN PETRONELA – ÎMPĂRĂTEASA
STROE MARIUS – NEGUSTORUL
NEGRU CECICLIA – ARICIUL
IUGA ADRIAN – VULTURUL, ÎNȚELEPTUL
MURARU ELIZA – LIMBĂ DULCE
DOBRESCU ADI – DOCTORUL
DUMITRESCU ALEXANDRA – SAVANTUL
Descriere:
„Suntem bombardați zilnic cu o mulțime de informații… Trăim într-o lume nebună-nebună, o lume a tehnologiei și a vitezei. O lume în care copiii îi imită pe cei mari, părinți, bunici, vecini, prieteni… Poate TEATRUL să transmită o minima moralia? Eu cred că da! Vă invit să redescoperim împreună povestea micuțului NEGHINIȚĂ, cel care a fascinat, de-a lungul timpului, generații întregi de copii, să vedeți cât de cuminte este și prin ce aventuri trece.” –GEO BALINT

Durata spectacolului: 60 min.
Vârsta recomandată: 4+
Limba în care se joacă spectacolul: RO

 

6. Teatrul de copii și tineret „Luceafărul” Iași – Degețica

Zile Ora Scena
Sâmbătă, 9 spetembrie 11:00 Muzeul de artă

 

Dramatizare: Oltița Cîntec
Regia: Ion Ciubotaru
Scenografie: Constantin Butoi
Distribuție:
Dragoș Maftei (Rândunelul); Iulia Deloiu Trif (Mama); Ioana Iordache (Zâna); Liliana Mavriș Vârlan (Degețica); Raluca Pintilie (Broasca cea Urâtă); Claudiu Gălățeanu (Fiul broaștei, Oac cel Frumos); Ioana Iordache, Iulia Deloiu Trif, Alexia Botezatu (Doi peștișori și un rac); Ioana Iordache (Fluturașul); Cosmin Rotariu (Cărăbușul); Raluca Pintilie, Ioana Iordache, Alexia Botezatu (Trei cărăbușe); Iulia Deloiu Trif (Cenușica Șoarecele de câmp); Claudiu Gălățeanu (Cârtițoiul); Cosmin Rotariu (Prințul florilor).
Descriere:
Adaptarea pentru scenă a foarte cunoscutei scrieri a lui H. Cr. Andersen, DEGEȚICA, este o versiune imaginată de regizorul Ion Ciubotaru: „Am gândit un spectacol foarte fidel poveștii pe care o știe toată lumea, respectând în dramatizare întreaga narațiune. Lucrarea literară e atât de frumoasă încât nu era nevoie de adăugiri ori de actualizări. Firește, spectacolul nu este o ilustrare, este o creație teatrală în care fiecare personaj are caracteristici individualizatoare, vin din felul în care este închipuit de actori.”

Durata spectacolului: 60 min.
Vârsta recomandată: 3+
Limba în care se joacă spectacolul: RO

 

7. Les Chobeaux Theatre – Un basm mascat

Zile Ora Scena
Sâmbătă, 9 spetembrie 12:00 Scena mare

 

Regia și scenariul: Vlad Sălbatecu
Scenografia: Mihai Gligan
Distribuția:
Arlecchino : Sara Pongrac
Pantalone : Ioan Crișan/Vlad Sălbatecu
Cynthio : Eduard Crucianu
Ciucio : Mihai Andrei Pleșa
Brighella : Andrei Mărgineanu
Capitano : Codruța Bonta
Helga : Denisa Vraja/Petra Panait
Căpcăunul : Leonard Chionac/Ioan Crișan
Descriere: A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi nu s-ar povesti…
…un altfel de basm, cu un erou grăsuț și fricos, care nu vrea decât să mănânce dulciuri toată ziua. El va trebui însă să plece în aventură, unde se va întâlni cu un hoț, un bucătar bătrân și un magician, și va înfrunta căpcăuni, blesteme antice și pe maleficul împărat Capitano. Totul pentru a și îndeplini destinul, să se însoare cu fiica lui Capitano, și cel mai mare vis, să mănânce profiterol!
Vă așteptăm la un spectacol plin de magie, cascadorii și râsete, inspirat din personajele Commediei dell’Arte.

Durata spectacolului: 60 min.
Vârsta recomandată: 10+
Limba în care se joacă spectacolul: RO

 

8. Asociația MiniREACTOR – OLGUȚA ȘI UN BUNIC DE MILIOANE – spectacol de teatru itinerant pentru copii

Zile Ora Scena
Sâmbătă, 9 spetembrie 12:00 Piață
Duminică, 10 septembrie 12:00 Piață

 

de: Alex Moldovan
regia: Delia Gavlițchi
scenografia: Tomos Tunde
muzica: Adi Cimpoeșu
cu: Alex Moldovan, Ioana-Maria Repciuc, Andreea Ajtai, Ifodi Bogdan, Florin Suciu, Viktor Hegedüs, Cipri Vultur

DESCRIERE: Olguţa locuiește la Cluj împreună cu părinţii şi cu căţelul ei, Farid. Are o viaţă fericită şi plictisitoare până când mama ei se îmbolnăvește, iar tatăl ei pleacă la lucru în străinătate ca să câştige bani pentru un transplant de rinichi. Situaţia o ia razna când e trimisă să stea cu mătuşa ei, Nina, pe care n‑o mai văzuse de mult. Nina e directoarea unui hotel de lux şi iubește căţeii. Ea i-l prezintă pe Victor, un puşti de vârsta ei, cu care se împrietenește. Apoi un tip pe nume Maximilian începe să-i urmărească şi timp de două zile cei doi devin fugari. După ce trec prin tot felul de întâmplări, află că totul fusese pus la cale de bunicul ei, Constantin, cu care ai ei erau certaţi la cuţite. Bunicul voia să vadă dacă se ridică la înălţimea aşteptărilor ca s-o facă moştenitoarea averii lui.
Una peste alta, aventura se încheie cu bine. Maximilian e concediat, tatăl revine acasă, iar bunicul se oferă să‑i doneze un rinichi mamei.

Durata spectacolului: 90 min.
Vârsta recomandată: 7+
Limba în care se joacă spectacolul: RO

 

9. Teatrul Magic Puppet – Zebrar

Zile Ora Scena
Sâmbătă, 9 spetembrie 17:00 Podium

 

De Lucian Țion
Regia și scenografia: Oana Tămaș
Distribuție:
Iulia Dinescu/ Demetra Vasiliu
Dragoș Lupău/ Leonard Chionac
Descriere: Augusto Boal spunea că suntem cu toții actori și că să fii cetățean nu înseamnă să trăiești într-o societate, ci să exerciți schimbare în societate.
Zebrar este un performance interactiv despre siguranța în circulația rutieră. Invită publicul să ia decizii care să impacteze lumea înconjurătoare. Prezentând situații reale din viața de zi cu zi dintr-un oraș, spectacolul își propune mai mult decât să ofere subiecte de reflecție, ci chiar încurajează publicul să acționeze.

Durata spectacolului: 40 min.
Vârsta recomandată: 4+
Limba în care se joacă spectacolul: RO

 

10. Studioul păpușilor “Up a Tree” – Mica Zero

Zile Ora Scena
Sâmbătă, 9 spetembrie 17:00 Muzeul de Artă

 

Scenariul, regia și scenografia: Rumen Gavanozov și Mila Kolarova
Muzica originală: Martin Lubenov, Alexander Logozarov
Distribuție:
Rumen Gavanozov și Mila Kolarova
Descriere: „Mica Zero” este creat în stilul desenelor animate, fără nicio barieră lingvistică, doar cu păpuși și muzică live. Spectacolul se concentrează pe ideea de ierarhie socială și pe „valoarea” fiecăruia dintre noi. Este în aceeași măsură distractiv și educativ și pornește de la poemul lui Gianni Rodari, „Triumful lui Zero”.
Spectacolul se centrează în jurul aventurilor Micuței Zero, hotărâtă să își găsească locul în lumea numerelor. O lume foarte similară cu a noastră – plină de conflicte, drame, pasiune, râsete și lacrimi amare, dragoste, suspans și turnuri neașteptate… Dar iat-o aici, singură și tristă – Mica Zero – izgonită de toată lumea pentru că e „zero”, deci nu are nicio valoare… Până când apare Unu și totul se schimbă…
Spectacolul surprinde ideea că cei mici fac uneori cea mai mare diferență și că de multe ori, cei din urmă ajung cei dintâi.

Durata spectacolului: 40 min.
Vârsta recomandată: 4+
Limba în care se joacă spectacolul: nonverbal

 

11. Grupo PUJA – Peter Pan

Zile Ora Scena
Sâmbătă, 9 spetembrie 20:00 Piață

 

Regia și dramaturgia: Gema Segura
Distribuția: Jara Robles, María Mencías, Gema Segura, Julia Ruiz, Facundo Pennesi, Rodrigo Sainz, María Segura, Coti Lovazzano, Monika Budzinska, Mario Espel
Muzică originală: Leo Utrera
Sunet: Nacho Grajo
Foto: Samuel de Román
Scenografie și regie tehnică: Luciano Trevignani
Descriere: O corabie de pirați călătorește prin spațiu și o răpește pe Tinkerbell, zânuța ce îl acompaniază pe Peter Pan. După ce se luptă cu propria sa umbră, Peter pleacă s-o salveze și câștigă lupta cu căpitanul Hook și pirații săi. O aventură suspendată în aer, cu un final fericit!
ACȚIUNEA SPECTACOLULUI ARE LOC LA O ÎNĂLȚIME DE 40 M, CU ACTORII SUSPENDAȚI DE O MACARA HIDRAULICĂ.

Durata spectacolului: 35 min.
Vârsta recomandată: toate vârstele
Limba în care se joacă spectacolul: nonverbal

 

12. Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad – Trupa de marionete – Istoria muzicii pentru copii (și părinții lor)

Zile Ora Scena
Sâmbătă, 9 spetembrie 20:30 Scena mare

 

Regia și scenariul: Cristian Ban
Design și execuție marionete: Claudiu Ionescu
Decor și costume: Irina Chirilă
Muzică live: Paul Tonca
Coregrafie: Maura Cosma
Asistent scenografie: Ana Farâma
Sunet: Dorel Parfeni
Lumini: Ioan Horga
Distribuția:
Adina Doba, Lenuța Dorobanțu, Izabela Cotescu, Lăcrimioara Szlanko, Sorin Dorobanțu, Mircea Moș, Cristian Bordaș
Descriere: Mozart, Amy Winehouse. Louis Armstrong. Elvis Presley. Sau Janis Joplin și David Bowie. Acestea sunt doar câteva dintre personajele spectacolului „Istoria muzicii pentru copii (și părinții lor)” regizat de Cristian Ban. Acesta este un spectacul distractiv și educativ, creat pentru întreaga familie. Personajele sunt muzicieni celebri, ce au avut o viață mult discutată, adeseori controversată, al căror drum a marcat istoria muzicii. „Nu se vorbește aproape deloc în acest spectacol. În locucl vorbelor, am decis să ne concentrăm pe cum muzica ne schimbă stările sufletești și ne ajută să trecem peste anumite dificultăți. De fapt, muzica este un companion permanent pentru noi oamenii, indiferent de vârstă, și ne este alături indiferent de situație. Pentru adulți, spectacolul este un prilej de nostalgie. Cei mici, pe de-altă parte – care au ocazia să asculte 60 de minute de jazz, muzică clasică, rock sau dance – vor pleca de la acest spectacol cu un apetit mare de a descoperi mai multă muzică de calitate.” Cristian Ban, regizor

Durata spectacolului: 70 min.
Vârsta recomandată: toate vârstele
Limba în care se joacă spectacolul: musical

 

13. Dalma Toadere – Concert Educativ/ – O vioară mică de-aș avea

Zile Ora Scena
Duminică, 10 spetembrie 11:30 Scena mare

 

Cvintet de coarde
Concertul O vioară mică de-aș avea apropie copiii de sunetul instrumentelor cu coarde și arcuș și îi ajută să perceapă în mod intuitiv cum muzica poate transmite diferite emoții și sugera întâmplări. Peripețiile unei viori singuratice, care își caută prieteni duc publicul într-o călătorie muzicală în timp și spațiu. În programul concertului vor fi înglobate activități participative și elemente interactive.

Durata spectacolului: 50 min.
Vârsta recomandată: 4+
Limba în care se joacă spectacolul: RO

 

14. Teatrul Magic Puppet – Strada Baloanelor de Săpun nr. 10

Zile Ora Scena
Duminică, 10 spetembrie 16:00 Scena mică

 

Scenariul și regia: Andreea Ajtai
Scenografia: Florin Suciu
Distribuția: Andreea Ajtai
Descriere:
Într-o lume agitată, gălăgioasă și mereu pe fugă, iau naștere cele mai fragile, cele mai jucăușe și cele mai misterioase baloane de săpun.
Pe o stradă. Ca oricare alta, Între blocuri,
La numărul 10, Puf!
Și iar Pufff!
Apar și dispar cât ai clipi.
Ce rămâne în urma lor? Sau mai bine spus, CINE rămâne în urma lor?
Cum îl cheamă? Pfff, da’ nu vă spun aici, ci doar în spectacolul Strada Baloanelor de Săpun nr.10.

Durata spectacolului: 40 min.
Vârsta recomandată: toate vârstele
Limba în care se joacă spectacolul: RO

 

15. Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba-Iulia – Muzicanții din Bremen

Zile Ora Scena
Duminică, 10 spetembrie 16:00 Muzeul de Artă

 

Regia și dramatizarea: Adam Boboc
Scenografia: Ana Catrințașu
Distribuție:  Irina Melnic, Iulian Costea, Mădălin Costea
Descriere:
Spectacolul „Muzicanții din Bremen”, așa cum a fost gândit de regizorul Adam Boboc, conferă un ritm și o vioiciune care antrenează spectatorul. Păstrând firul narativ al poveștii Fraților Grimm, dar venind cu un plus de umor, rezultat nu numai din situații, ci și din dramatizarea versificată, spectatorul va descoperi că povestea este veselă, plină de farmec și culoare, păstrând în bună măsură și latura pilduitoare.
Speranța unește patru ființe (un măgar, un câine, o pisică și un cocoș) și îi aduce pe același drum, descoperind cât de importantă este prietenia, cât de bine este să fii îngăduitor cu celălalt și să ai încredere atât în forțele proprii, cât și în cei care îți oferă, necondiționat, o mână de ajutor.

Durata spectacolului: 40 min.
Vârsta recomandată: 3+
Limba în care se joacă spectacolul: RO

 

16. Teatrul de Păpuși Ravlyk – Basme Populare

Zile Ora Scena
Duminică, 10 spetembrie 18:30 Muzeul de Artă

 

Regia și scenariul: Yurii Titarov
Scenografia: Oleksandr Andrushkevych
Distribuția: Yurii Titarov, Kateryna Kravchenko, Liubov Michnia-Titarova
Descriere:
O comedie muzicală despre Capra cea isteață, care vrea să pună stăpânire pe întreaga curte a stăpânului său Paraska, așa că îi înscenează câinelui Brovka diverse răutăți, astfel încât să fie dat afară din curte. Dar, așa cum se întâmplă mereu în basme, dreptatea câștigă la final. În spectacol veți puea auzi muzică autentică ucraineană, aranjată de Yurii Shevchenko, să vedeți ornamente și decoruri clasice ucrainene, realizate de Oleksandr Andrushkevych și Viktor Nikitin, și să aflați de la actorii Yurii Titarov și Kateryna Kravchenko cum e viața într-un sat din Ucraina.

Durata spectacolului: 40 min.
Vârsta recomandată: 4+
Limba în care se joacă spectacolul: UA

 

17. Teatrul de copii și tineret GONG Sibiu – Vaca Rosalinda (o fabulă muzicală)

Zile Ora Scena
Duminică, 10 spetembrie 19:00 Scena Mare

 

Regie și scenariu colectiv
Muzică originală: Charlie Fălămaș
Distribuție: Raluca Răduca, Eliza Păuna, Charlie Fălămaș, Paul Bondane, Anton Balint
Descriere:
“Vaca Rosalinda (o fabulă muzicală” e un specacol plin de umor și de muzică bună. Povestea Rosalindei le vorbește copiilor despre toleranță, acceptare, despre cum criticile constante ne pot răni și despre cum e important și să-i admirăm pe alții.
Mai presus de orice, spectacolul evidențiază cum muzica poate aplana orice conflict, fie el între oameni sau animale.

Durata spectacolului: 60 min.
Vârsta recomandată: 5+
Limba în care se joacă spectacolul: RO

PAGINI UTILE

CONTACT

Str. I.C. Bratianu nr. 23, Cluj-Napoca