Esemény leírása

1. Grande Cantagiro Barattoli – Bábos utcazenészek

Zile Ora Scena
Vineri, 8 spetembrie 18:00 Scena mare
  19:00 Itinerant
  20:00 Podium
 
Sâmbătă, 9 septembrie 11:40 Piață
  17:40 Itinerant
  19:30 Podium

 

Rendezte: Stefano Michelotti
Leírás: Egy csodálatos, energikus és sokszínű utcazenekar.
Ez az eredeti utcazenekar nagyszabású zenei és bábszínházi előadást,
az utcazene és utcaszínház egyedi kombinációját kínálja.
Abszolút újdonság az utcazenekarok palettáján.

időtartam: 30 min.
ajánlott korosztály: minden korosztály számára
előadás nyelve: EN

 

2. Asociația MiniREACTOR – A gyerek, aki nem tudta, hogy miért megy iskolába

Zile Ora Scena
Vineri, 8 spetembrie 18:00 Muzeul de artă

 

Szövegkönyv és rendezés: Selma Dragoș
Díszlettervező: Tomos Tunde
Előadják:
Andreea Ajtai, Adonis Tanța, Paul Tonca, Paula Seichei
Leírás:
Andrei számára, aki Matei és Szófia mellett egy kedves, jó szándékú tanárnő osztályában kezdi meg az iskolát, a suli egy rejtély. Miért kell neki iskolába járnia? A tanárnő énekel és játszik a diákokkal, de úgy tűnik, nem sok választ tud adni. Az elégedetlen szülők panaszt tesznek, ezért a tanárnő egy varázsszemüveget kap, amelytől már semmi jót nem lát a gyerekekben. A három gyerek élete az iskolában és otthon is egyre nehezebbé válik. Mit kellene tenni?

időtartam: 50 min.
ajánlott korosztály: 7+
előadás nyelve: RO

 

3. SARADI BENCE MARIONETT SZÍNHÁZA – Világjáró marionettek

Zile Ora Scena
Vineri, 8 spetembrie 18:30 Scena mică
  20:30 Muzeul de artă

 

Szövegkönyv, rendezés és díszletterv: Sarkadi Bence
Előadja: Sarkadi Bence
Leírás:
A Világjáró Marionettek egy sokszorosan díjnyertes egyszemélyes produkció, mely bejárta a világot Egyiptomtól Ausztráliáig, Indiától Dél-Koreáig, Kolumbiától Kanadáig. Sarkadi Bence, Magyarország egyetlen nemzetközi hírű marionett-mestere hat kontinens legnagyobb utcafesztiváljain és legkisebb utcasarkain bűvölte el felnőtt és gyermek közönségét saját készítésű, faragott marionettjeivel. Ő az első és egyetlen magyar bábos, aki a világ legrangosabb bábszínházi találkozója, a Charleville-i Nemzetközi Bábfesztivál versenyprogramjában szerepelhetett két előadásával is 2021-ben, majd a következő évben a fesztivál díszvendégeként léphetett színpadra.

időtartam: 30 min.
ajánlott korosztály: minden korosztály számára
előadás nyelve: nonverbális

 

4. Luceafărul Színház Jászvásár – A szépség és a szörnyeteg

Zile Ora Scena
Vineri, 8 spetembrie 19:00 Scena Mare

 

Dramatizálta: Călin Ciobotari
Rendezte: Ion Ciubotaru
Díszlettervező: Viorica Perju
Előadják:
Ioana Iordache (Szépség); Dragoș Maftei (A szörnyeteg); Viorel Vârlan (Apa); Aurelian Diaconu (A nagy Grimm) Raluca Pintilie (A kis Grimm); Elena Zmuncilă (A tündér); Gabi Andrei, Beatrice Volbea, Iulia Deloiu Trif, Claudiu Gălățeanu (más szerepek)
Leírás:
Az alkotócsapat célja, hogy a színházi alkotáson keresztül egy nagyon is aktuális témát vitassanak meg: mit jelent a szépség, amelynek két alapvető formája van: a belső és a külső szépség. “Természetesen az előtérben a Grimm testvérek története marad , de a háttérben azt szeretnénk kiemelni a minden korosztályú közönség számára, hogy a világban milyen fontos az egyensúly a fizikai szépség, a dekoratív, de múlandó, és az eszmék, a hozzáállás, a másokkal való bánásmód szépsége között. Ezek örök témák, amelyek napjainkban is érvényesek, amikor a külsőségek sokszor fontosabbá válnak sokak számára, mint más emberi tulajdonságok, mint a kedvesség, a nagylelkűség, az empátia, amelyek kiállják az idő próbáját- mondja Ion Ciubotaru rendező.

időtartam: 50 min.
ajánlott korosztály: 5+
előadás nyelve: RO

 

5. Arlechino Színház Brassó – Kiskonkoly

Zile Ora Scena
Sâmbătă, 9 spetembrie 10:00 Scena Mare

 

Rendezte: Geo Balint
Díszlettervező: Tomos Tunde
Zene: Manta Ciprian
Előadják:
MIHALY ERIKA – KISKONKOLY
ZORILĂ DAN – AZ ÖREGEMBER
BADEA ANCA – AZ ÖREGASSZONY
DOBRESCU ALEX – A KIRÁLY
RUJAN PETRONELA – A KIRÁLYNÉ
STROE MARIUS – A KERESKEDŐ
NEGRU CECICLIA – A SÜNDISZNÓ
IUGA ADRIAN – A SAS, A BÖLCS
MURARU ELIZA – ÉDES NYELV
DOBRESCU ADI – AZ ORVOS
DUMITRESCU ALEXANDRA – A TUDÓS
Leírás:
„Naponta rengeteg információval bombáznak minket…. Egy bolond világban élünk… a technológia és a sebesség világában. Olyan világban, ahol a gyerekek a nagyobbakat utánozzák, a szülőket, a nagyszülőket, a szomszédokat, barátokat…
Talán a SZÍNHÁZ tudna egy minima moraliát közvetíteni? Én azt hiszem, hogy igen! Gyertek és fedezzük fel együtt újra Kiskonkoly történetét, amely generációkon át lenyűgözte a gyerekeket, lássátok ti is a jóságát és, hogy milyen kalandokban lesz része.” –GEO BALINT

időtartam: 60 min.
ajánlott korosztály: 4+
előadás nyelve: RO

 

6. Luceafărul Színház Jászvásár – Hüvelyk Panna

Zile Ora Scena
Sâmbătă, 9 spetembrie 11:00 Muzeul de artă

 

Dramatizálta: Oltița Cîntec
Rendezte: Ion Ciubotaru
Díszlettervező: Constantin Butoi
Előadják:
Dragoș Maftei (Fecske); Iulia Deloiu Trif (Anya); Ioana Iordache (Tündér); Liliana Mavriș Vârlan (Hüvelyk Panna); Raluca Pintilie (A fertelmes varangy); Claudiu Gălățeanu (A varangy fia, A szép Kvak); Ioana Iordache, Iulia Deloiu Trif, Alexia Botezatu (Két halacska és egy rák); Ioana Iordache (Lepke); Cosmin Rotariu (A bogár); Raluca Pintilie, Ioana Iordache, Alexia Botezatu (Három bogár); Iulia Deloiu Trif (A mezei egér); Claudiu Gălățeanu (Vakond); Cosmin Rotariu (A virágok hercege).
Leírás:
Hans Christian Andersen jól ismert történetének a Hüvelyk Pannának színpadi adaptációját Ion Ciubotaru rendező álmodta meg: “Egy olyan előadásra gondoltam, amely nagyon hű a mindenki által ismert történethez, tiszteletben tartva a dramatizálásban a teljes elbeszélést. Az irodalmi mű annyira szép, hogy nem volt szükség kiegészítésekre vagy aktualizálásokra. Természetesen az előadás nem illusztráció, hanem egy színházi alkotás, amelyben minden egyes szereplőnek egyéni vonásai vannak, amelyek abból fakadnak, ahogyan a színészek elképzelik őket.”

időtartam: 60 min.
ajánlott korosztály: 3+
előadás nyelve: RO

 

7. Les Chobeaux Theatre – Egy álarcos mese

Zile Ora Scena
Sâmbătă, 9 spetembrie 12:00 Scena mare

 

Rendezés és szövegkönyv: Vlad Sălbatecu
Díszlettervező: Mihai Gligan
Előadják:
Arlecchino : Sara Pongrac
Pantalone : Ioan Crișan/Vlad Sălbatecu
Flavio : Eduard Crucianu
Cucli : Mihai Andrei Pleșa
Brighella : Andrei Mărgineanu
Capitano : Codruța Bonta
Helga : Denisa Vraja/Petra Panait
Ogre : Leonard Chionac/Ioan Crișan
Leírás:
Egyszer volt, hol nem volt, ha nem lett volna, hogy is mesélhetnénk el ezt a történetet…
…egy másfajta mese, egy ducika és félős hőssel, aki másra sem vágyik csak egész nap édességet zabálni. De kalandos útra kell indulnia, ahol találkozik egy tolvajjal, egy öreg szakáccsal és egy varázslóval, és szembe kell néznie ogrékkal, ősi átkokkal és a gonosz Capitanóval. Mindezt azért, hogy beteljesítse a végzetét, hogy elvegye Capitano lányát, és a legnagyobb álmát, hogy profiterolt ehessen!
Várjuk önöket egy varázslatokkal, mutatványokkal és nevetéssel teli előadásra, amelyet a Commedia dell’Arte karakterei ihlettek..

időtartam: 60 min.
ajánlott korosztály: 10+
előadás nyelve: RO

 

8. Asociația MiniREACTOR – Olgácska és a milliókat érő nagypapa – vándorló utcaszínházi előadás

Zile Ora Scena
Sâmbătă, 9 spetembrie 12:00 Piață
Duminică, 10 septembrie 12:00 Piață

 

Alex Moldovantól
Rendezte: Delia Gavlițchi
Díszlettervező: Tomos Tunde
Zene: Adi Cimpoeșu
Előadják:
Alex Moldovan, Ioana-Maria Repciuc, Andreea Ajtai, Ifodi Bogdan, Florin Suciu, Viktor Hegedüs, Cipri Vultur
Leírás:
Olguța Kolozsváron él szüleivel és kutyájával, Fariddal. Boldog és unalmas élete van, amíg édesanyja meg nem betegszik, édesapja pedig külföldre megy dolgozni, hogy pénzt keressen a veseátültetésre. A dolgok rosszabbra fordulnak, amikor a nagynénjéhez, Ninához kerül, akit már régóta nem látott. Nina egy luxushotel igazgatója, és imádja a kutyákat. Bemutatja őt Victornak, egy vele egykorú srácnak, akivel összebarátkozik. Aztán egy Maximilian nevű fickó követni kezdi őket, és két napra szökevényekké válnak. Miután mindenfélén keresztülmegy, megtudja, hogy az egészet a nagyapja, Constantin szervezte meg, aki nagyon összeveszett a szüleivel. A nagyapja látni akarta, hogy a lány méltó-e arra, hogy a vagyonának örökösévé tegye.
Mindent összevetve, az ügy jól végződött. Maximiliant kirúgják, az apa hazatér, a nagyapa pedig felajánlja, hogy vesét adományoz az anyának.

időtartam: 90 min.
ajánlott korosztály: 7+
előadás nyelve: RO

 

9. Teatrul Magic Puppet – A zebrán

Zile Ora Scena
Sâmbătă, 9 spetembrie 17:00 Podium

 

Lucian Ționtól
Rendezés és szövegkönyv: Oana Tămaș
Előadják:
Iulia Dinescu/ Demetra Vasiliu
Dragoș Lupău/ Leonard Chionac
Leírás:
Augusto Boal úgy tartotta, hogy mindannyian színészek vagyunk és, hogy állampolgárnak lenni nem a táradalomban való életet jelenti, hanem annak megváltoztatását.
A Zebrán egy interaktív előadás a közlekedésbiztonságról. Arra hívja a nézőket, hogy hozzanak döntéseket a körülöttük lévő világ megváltoztatása érdekében. A város mindennapi életéből vett valós helyzetek bemutatásával az előadás nem csupán elgondolkodtató témákat javasol, hanem cselekvésre ösztönzi a közönséget.

időtartam: 40 min.
ajánlott korosztály: 4+
előadás nyelve: RO

 

10. Up a Tree Bábstúdió – A kis zéró

Zile Ora Scena
Sâmbătă, 9 spetembrie 17:00 Muzeul de Artă

 

Szövegkönyv, rendezés és díszletterv: Rumen Gavanozov and Mila Kolarova
Zene: Martin Lubenov, Alexander Logozarov
Előadják:
Rumen Gavanozov și Mila Kolarova
Leírás:
A kis zéró a rajzfilmes animáció stílusában készült, nyelvi akadályok nélkül, csak bábokkal és élőzenével. Az előadás a társadalmi hierarchia tematikájára fókuszál és mindannyiunk értékeire. A Gianni Rodari verse A zéró diadala által inspirált előadás tanulságos és szórakoztató egyben.
Az előadás a Kis Zéró kalandjait meséli el, aki eltökélten keresi a helyét a Számok világában. Egy világ, amely nagyon hasonlít az emberihez – tele konfliktusokkal, drámával, szenvedéllyel, nevetéssel és könnyekkel, szerelemmel, feszültséggel, váratlan fordulatokkal…… És itt van ő – a kis Zéró, teljesen egyedül és szomorúan, mindenhonnan száműzve, mert ő “ZÉRÓ”, ő értéktelen…Mígnem jön EGY és minden megváltozik…
Az előadás azt a gondolatot hordozza, hogy néha a kicsik is sokat számítanak, és gyakran az utolsókból lesznek az elsők.

időtartam: 40 min.
ajánlott korosztály: 4+
előadás nyelve: nonverbális

 

11. Grupo PUJA – Pán Péter

Zile Ora Scena
Sâmbătă, 9 spetembrie 20:00 Piață

 

Rendezte: Gema Segura, Előadják:, Jara Robles, María Mencías, Gema Segura, Julia Ruiz, Facundo Pennesi, Rodrigo Sainz, María Segura, Coti Lovazzano, Monika Budzinska, Mario Espel
Zeneszerző: Leo Utrera
Hangosító: Nacho Grajo
Fényképezte: Samuel de Román
Művészeti vezető és dramaturg: Gema Segura
Díszlettervező és ügyelő: Luciano Trevignani
Leírás:
Egy kalózhajó áthalad a légtéren, hogy elrabolja Csingilinget, a Pán Pétert kísérő tündért. Pán Péter, miután megküzdött a saját árnyékával, Csingiling segítségére siet, harcol és győzedelmeskedik Hook kapitány és az őt kísérő kalózok felett. Egy légi kaland boldog befejezéssel.
AZ AKCIÓ EGY HIDRAULIKUS DARU ÁLTAL FELFÜGGESZTVE, 40 MÉTERES MAGASSÁGBAN TÖRTÉNIK.

időtartam: 35 min.
ajánlott korosztály: minden korosztály számára
előadás nyelve: nonverbális

 

12. Ioan Slavici Klasszikus Színház Arad – Marionett Társulat – Zenetörténet gyerekeknek (és szüleiknek)

Zile Ora Scena
Sâmbătă, 9 spetembrie 20:30 Scena mare

 

Rendezés és szövegkönyv: Cristian Ban
Marionettek: Claudiu Ionescu
Díszlet és jelmezek: Irina Chirilă
Élőzene: Paul Tonca
Koreográfia: Maura Cosma
Díszlettervező asszisztens: Ana Farâma
Hangtechnika: Dorel Parfeni
Fénytechnika: Ioan Horga
Előadják:
Adina Doba, Lenuța Dorobanțu, Izabela Cotescu, Lăcrimioara Szlanko, Sorin Dorobanțu, Mircea Moș, Cristian Bordaș
Leírás:
Mozart. Amy Winehouse. Louis Armstrong. Elvis Presley. Vagy Janis Joplin és David Bowie. A felsoroltak csak egy része a Cristian Ban által rendezett Zenetörténet gyerekeknek (és szüleiknek) című előadás karaktereinek. Az előadás szórakoztató és tanulságos és az egész családnak szól. A szereplők olyan zenészek, akiknek mozgalmas, gyakran ellentmondásos életútja volt, egy olyan út, amely döntően meghatározta a zene történetét. „ Szinte alig van szöveg ebben az előadásban. Ehelyett, arra fókuszálunk, hogy a zene hogyan tudja megváltoztatni a hangulatunkat, vagy hogyan segít abban, hogy átvészeljük a nehézségeket. Illetve arra, hogy a zene állandó társa az embereknek, függetlenül a kortól, és hogy jóban-rosszban elkísér. A felnőttek számára az előadás nosztalgiázásra ad okot. A kicsik viszont – akik 60 percig jazz, klasszikus, tánc- és rockzenét is hallhatnak – a minőségi zene felfedezése iránti hatalmas étvággyal távoznak majd az előadásról,” mondta az előadás rendezője Cristian Ban.

időtartam: 70 min.
ajánlott korosztály: minden korosztály számára
előadás nyelve: musical

 

13. Dalma Toadere – Edukatív Koncert – Egy kicsi hegedűm, ha lenne

Zile Ora Scena
Duminică, 10 spetembrie 11:30 Scena mare

 

vonós ötös
Az Egy kicsi hegedűm, ha lenne című koncert közelebb hozza a gyerekeket a vonós hangszerek hangjához, és segít nekik intuitív módon érzékelni, hogyan közvetíthet a zene különböző érzelmeket és sugallhat történeteket. Egy magányos, barátokat kereső hegedű vándorlása zenei utazásra viszi a közönséget téren és időn keresztül. A koncert programjába részvételi tevékenységek és interaktív elemek is beépülnek.

időtartam: 50 min.
ajánlott korosztály: 4+
előadás nyelve: RO

 

14. Teatrul Magic Puppet – Szappanbuborékok utcája 10. szám

Zile Ora Scena
Duminică, 10 spetembrie 16:00 Scena mică

 

Szövegkönyv és rendezés: Andreea Ajtai
Díszletterv: Florin Suciu
Előadják: Andreea Ajtai
Leírás:
Egy ideges, zajos és állandóan rohanó világban születnek a legérzékenyebb, legjátékosabb és legtitokzatosabb szappanbuborékok.
Egy utcán. Mint bármelyik másik, a háztömbök között,
a 10-es szám alatt, puff!
És megint Puff!
Megjelennek és eltűnnek egy szempillantás alatt.
Mi marad utánuk? Vagy inkább, KIK maradnak hátra?
Mi a nevük? Pfff, azt nem fogom itt elárulni, csak a Szappanbuborékok utcája című előadásban.

időtartam: 40 min.
ajánlott korosztály: minden korosztály számára
előadás nyelve: RO

 

15. Prichindel Bábszínház Gyulafehérvár – A brémai muzsikusok

Zile Ora Scena
Duminică, 10 spetembrie 16:00 Muzeul de Artă

 

Dramatizálta és rendezte: Adam Boboc
Díszlettervező: Ana Catrințașu
Előadják:
Irina Melnic, Iulian Costea,
Mădălin Costea
Leírás:
A Brémai muzsikusok című előadás Adam Boboc rendezésében olyan ritmust és elevenséget ad, amely magával ragadja a közönséget. A Grimm testvérek meséjének narratív vonalát megtartva, de egy plusz humorral kiegészítve, amely nemcsak a helyzetekből, hanem a verses dramatizálásból is adódik, a néző felfedezheti, hogy a történet vidám, bájjal-teli és színes, jórészt a példázatos oldalát is megtartva.
A remény négy teremtményt (egy szamarat, egy kutyát, egy macskát és egy kakast) egyesít, és egy közös útra tereli őket, eközben felfedezik, milyen fontos a barátság, milyen jó dolog kedvesnek lenni egymáshoz, és bízni mind a saját erőnkben, mind azokban, akik feltétel nélkül nyújtanak segítő kezet.
Cristina Smadea, irodalmi titkár

időtartam: 40 min.
ajánlott korosztály: 3+
előadás nyelve: RO

 

16. Ravlyk Bábszínház – Népmesék

Zile Ora Scena
Duminică, 10 spetembrie 18:30 Muzeul de Artă

 

Rendezés és szövegkönyv: Yurii Titarov
Díszlettervező: Oleksandr Andrushkevych
Előadják: Yurii Titarov, Kateryna Kravchenko, Liubov Michnia-Titarova
Leírás:
Zenés komédia a ravasz Kecskéről, aki át akarja venni a hatalmat gazdája, Paraska udvarán és csínytevéseket követ el, hogy a házőrző kutyát, Brovkát kirúgják az udvarból. De mint ahogy a tündérmesékben az lenni szokott, az igazság győzedelmeskedik. A mesében autentikus ukrán zenét hallhatsz Jurij Sevcsenko feldolgozásában, megismerkedhetsz az ukrán dísztárgyakkal Olekszandr Andruskevics és Viktor Nikitin díszlete által, és megtudhatod Jurij Titarov és Kateryna Kravchenko színészektől, milyen az élet egy ukrán faluban.

időtartam: 40 min.
ajánlott korosztály: 4+
előadás nyelve: UA

 

17. GONG Színház Szeben – Rosalinda, a tehén (egy zenés fabula)

Zile Ora Scena
Duminică, 10 spetembrie 19:00 Scena Mare

 

Kollektív rendezés és szövegkönyv
Zene: Charlie Fălămaș
Előadják:
Raluca Răduca, Eliza Păuna, Charlie Fălămaș, Paul Bondane, Anton Balint
Leírás:
A Rosalinda, a tehén (egy zenés fabula) egy humorral és zenével teli történet. Rosalinda története a toleranciáról, az elfogadásról szól, arról, hogy az állandó kritika mennyire árthat nekünk, valamint a csodálat gyakorlásának fontosságáról is szól. A történet mindenekelőtt azt mutatja meg, hogy a zene mindig képes elsimítani az ellentéteket, mind az emberek, mind az állatok között.

időtartam: 60 min.
ajánlott korosztály: 5+
előadás nyelve: RO

PAGINI UTILE

CONTACT

Str. I.C. Bratianu nr. 23, Cluj-Napoca